Home
Gooische Acupunctuur & Acupressuur Praktijk
GAAP (voorheen VAPB)
Home

Acupunctuur:

Acupunctuur is de Chinese geneeswijze waarbij door middel van het inbrengen van naalden in de meridiaanpunten de natuurlijke balans in het lichaam wordt hersteld. Acupunctuur is gebaseerd op het Yin en Yang principe, op de werking van deze beide krachten is de hele kosmos gebouwd en ook onze gezondheid berust op dit evenwicht. Als iemand ziek is, raken Yin en Yang uit balans en door het toepassen van acupunctuur kan deze balans zich in het lichaam herstellen.
 
Acupressuur:
 
Acupressuur beïnvloedt, door het uitoefenen van druk op de meridiaanpunten, het herstel van het harmonisch evenwicht, waarmee blokkades die het lichaam verhinderen zichzelf te genezen, worden opgeheven. De meridiaanpunten bevinden zich op over het hele lichaam aanwezige meridianen die direct of indirect in verbinding staan met de orgaanfuncties in het gehele lichaam.
 
Ooracupunctuur:
 
Ooracupunctuur werkt via het centraal zenuwstelsel. In het oor zitten veel zenuwen die in directe verbinding staan met het centraal zenuwstelsel. Door in het oor een prikkel op een bepaalde plek te geven, wordt deze razendsnel doorgeven aan het centraal zenuwstelsel zodat het corresponderende orgaan of lichaamsdeel wordt beïnvloed.
Omdat elk orgaan, functie en lichaamsdeel in het oor terug te vinden is, kan men in principe elke klacht met ooracupunctuur behandelen, in het bijzonder diverse vormen van verslavingen.
HomeOpleidingenBehandeling en verzekeringRouteInformatie en contact